Sunday, January 7, 2018

JAPAN TRAVELOGUE : SIDE TRIP TO WAKAYAMA




First, I'd like to say happy new year everyone! May we have a good year ahead... Oficially, this is my first post this year, it got me excited to share with you guys...

Continuing my travelogue. This time I want to recap about my side trip to Wakayama. Yes, we decided to go off the beaten path this time, not many tourists had set their foot here so we wanna give it a shot! It took just an hour by train from the hustle and bustle of Osaka to this quite neighborhood. Actually we planned to go to Tomogashima island from Kada port here in Wakayama. I heard that the island resembles one of the Ghibli movie, Laputa in the sky. I was so looking forward to it, but too bad the ferry bound for the island was not operating due to the huge wave and bad weather.

But when you’re travelling unexpected things are bound to happen. Don’t let it ruin your mood, look around and you’ll find something good.

So from wakayama-shi station we headed to Kada, using this train called “Medetai train”. Medetai is cray fish as a symbol of this city. It looked so cute in pink so I couldn’t help to take a picture inside and outside of the train , lol.

Pinku train!





Cute mascot of Wakayama station, Tama-chan!

So, when we arrived at Kada station we went to the sea. It was only 10 minutes walk from there. Well, it wasn’t as wonderful as the tropical land might offer but beach in Kada was also pretty.  The temperature at the time was only 12'c but felt like 7'c. It was so windy and cold even though I had some layers beneath my sweater.


Welcome to Kada beach....





It was so windy here in Kada


It was sunday, the town was so quiet and barely any town's people in vicinity..




This is the port we supposed to take a ferry from, in order to go to Tomogashima island :'(





On our way back to the Kada station

After taking pictures here and there around the beach, we decided to go back to Wakayama city to visit one of the attraction called Marina city. So we hopped on the train from Kada station toward JR Wakayama station, There was a bus stop there bound for Marina city, it took an hour by bus to go to this place.

In Marina city there were three attractions, first is the Kuroshio traditional fish market, second is kinokuni fruit market and the last is the grand Porto Europa. Porto Europa is an amusement park, it was so huge mimicking the European style buildings, it was free of admission fee to enter if you want to take pictures and all, but you wil be chared if you want to join the rides. But at the time we arrived, there was an illumination festival night so we were charged 1800 yen to enter. So we decided to spend the night there , I was freezing at the time, but managed to take some pictures,LOL. I really not cut out to live in a four seasoned country I guess.


A glimpse of Porto Europa


Kinokuni fruit market

Inside the Kuroshio fish market


Many fresh seafood sold here!













Tickets for Festa Luce illumination festival

It was an amazing sight! Turning an amusement park into a world of illumination really a magical sensation. If it wasn't for the chill, I might have shot more pictures.. :(





OOTD DETAILS

Fringed Poncho, H&M
High waisted skirt, WEGO


ACCESS

From Namba:


Or you can simply check the official website of  Wakayama Marina city 

Friday, December 8, 2017

JAPAN TRAVELOGUE : FALL FOR OSAKA




Hi! Welcome back to my Japan Travelogue!

So, yes, kali ini aku mau update soal autumn trip aku di bulan November 2017 ke Jepang. Jadi destinasi pertama kita adalah Osaka! Sebelumnya aku sudah pernah ke osaka di musim semi saat sakura bermekaran. Nah, katanya nih musim gugur juga ga kalah amazingnya! Yuk simak perjalanan aku ke Jepang kali ini...



DOTONBORI

Spot foto wajib saat ke Osaka katanya di Glico sign ini. Ntah sejak kapan ini menjadi icon Dotonbori,lol.


Nah, kali ini aku ngajak temen-temen ke daerah Namba dan sekitarnya seperti Dotonbori, Shinsaibashi-suji, Americamura, dan orange street. Semuanya berdekatan dan bisa dijangkau dengan berjalan kaki. Tahun kemarin kita sempat ke dotonbori tapi belum ke Americamura dan orange street. Daerah tersebut terkenal sebagai kawasan hipster, harajuku-nya Osaka, banyak toko-toko pakaian dan cafe yang unik di sepanjang jalan. Banyak juga anak muda dengan pakaian serba keren di sini, pokoknya begitu menginjak kaki ke kawasan ini berasa banget feel hipster anak muda Jepang!

ORANGE STREET

OOTD dulu dong

rule 101 : Kalo ke Jepang wajib beli minuman di vending machine-nya, tapi lebih wajib lagi foto didepannya! LOL

Orenji outfit at Orange street!


This is totally my favorite season!

Spot fav





The next day, kita habiskan seharian di Universal Studio Japan! Jadi memang travelling kali ini kita ingin slow-pace, lebih santai dan menikmati perjalanan. Meskipun udah pernah ke sini, tapi ga bosan sama sekali, tetap aja takjub dengan segala wahananya. dan yang paling wajib dikunjungi di sini tentunya venue The Wizarding World of Harry Potter dong!

UNIVERSAL STUDIOS JAPAN


dress code kita kali ini, maroon!



Butterbeernya dengan souvenir gelas yang boleh diangkut pulang. Tenang aja, ini tidak mengandung alkohol.

Kta order fish and chips dan ayam apa gitu namanya.
total makan gini doang sekitar 6000  yen (+aer mineral 2), *nangis


Harus diabadikan momen makan senilai jatah makan seminggu di emol :')





Ini di toko permennya. semua yang manis-manis ada di sini. yang moto aja manis, uhuk








High school kid mode, ON!

Autumn foliage in Osaka, saaikooo

Golden hour saat musim gugur bagus banget, masya allah..

Merem dulu ah


OOTD penuh perjuangan


WHAT TO WEAR ?

Tentunya menggunakan pakaian sesuai musim dan cuaca. Karena kunjungan kali ini di pertengahan November yang suhu udaranya cukup dingin ( seitar 6-12'C) pastinya menggunakan baju yang cukup tebal. Jujur aja, untuk anak tropis kaya aku suhu 12 derajat itu dingin banget karena "feels like" nya selalu 10 derajat ke bawah. Jadi meskipun luaran udah tebal aku pake lagi baju berlapis-lapis sampe "bulky". Maleh dalemannya aku pake sweater,LOL. Jadi, anak tropis semacam aku sangat menghindari musim dingin, musim gugur aja udah gemetaran.


ACCESS

Akses menuju Dotonbori, cukup naik kereta menuju stasiun Namba. Orange street, Americamura bisa dijangkau dengan jalan kaki. Untuk memudahkan perjalanan dengan kereta, selalu cek situs www.hyperdia.com . Di situ kita bisa cek timetable kereta, jalur kereta ke staiun tujuan, hingga ongkosnya. Oh iya, kereta di Osaka bisa menggunakan kartu SUICA yang digunakan di Tokyo.

OOTD DETAILS


Coat, AVENUE
Backpack, PASTELOVA
Shoes, BERSHKA

V-Neck Cable sweater, H&M
Boots, EVB



Nah, kalo masih penasaran gimana perjalanan kita mulai dari penginapan yang jepang banget, serunya di Universal Studios dan liat wahana paling seram di sana, click video berikut..











THANK YOU FOR READING SEE YOU ON THE NEXT POST!


A post shared by Mella Risya (@mellarisya) on
 photo s_03.jpg  photo s_04.jpg  photo s_05.jpg  photo s_06.jpg  photo s_07.jpg  photo s_08.jpg  photo s_09.jpg  photo s_10.jpg