Saturday, February 3, 2018

JAPAN TRAVELOGUE : AUTUMN FOLIAGE IN KYOTO




Hello minna-san!
Aku benar-benar excited buat cerita soal perjalanan ke Jepang kali ini. Totally a dream comes true for me. Udah lama banget pengen ngerasain musim gugur di Jepang bak foto kalender dan wallpaper Windows.

So, yes... udah searching kemana-mana dan membandingkan artikel satu sama lain, aku putuskan sama temen-temen berangkat di pertengahan November demi peak season musim gugur di Jepang.Jadi, musim gugur di Jepang dimulai dari akhir bulan September hingga November, dengan puncak musimnya di skitar pertengahan November.  Saat di puncak musim, daun-daun berwarna merah dan keemasan. Masya Allah, bagus banget! Terharu, ga bisa diungkapin dengan kata-kata, speechless dengan keindahan alam yang disuguhkan kota yang penuh sejarah seperti Kyoto. Emang benar kata orang kalo ke Kyoto ga cukup sekali. Jadi, tahun 2016 aku sudah pernah mengunjungi Kyoto di musim semi pas sakura lagi bermekaran, musim gugur ini ga kalah indahnya. Masya Allah...

Perjalanan kali ini memang agak santai, menikmati pemandangan, tidak begitu mengejar itinerary dibanding tahun sebelumnya. Kalau di solat bisa dibilang khusyu', wkwkwk.

Jadi, tema kali ini adalah hunting daun-daun merah dan kuning. Tentunya Kyoto banyak spot yang angat indah untuk menyaksikan pertukaran usim ini. Selama di Kyoto kita ngunjungin kuil seperti Fushimi Inari yang terkenal dengan gerbang ribuan Tori-nya, kemudian kita juga ke Kiyomizu-Dera, tahun lalu juga singgah ke sini tapi kali ini tujuan utamanya bukan cuma pemandangan alam dan kuilnya, tapi ada yang unik nih di sekitar Kiyomizu-Dera, yaitu gerai Starbucks terunik di dunia! Apanya yang unik? Desainnya, interiornya menyerupai bangunan kuno jaman Edo seperti bangunan lainnya di sepanjang jalan yang dikenal dengan nama "Ninnenzaka".  Gerai Starbucks ini baru dibuka tahun 2017, jadi seneng banget bisa mampir ke sini, meskipun ga jadi beli karena antrian yang ga kuat. Salut banget sama orang Jepang yang rela ngantri berjam buat nyobain makanan atau minuman. Patut diacungi jempol klo soal antri-mengantri di Jepang mah, aku mah gak suka ngantri mendng ga usah beli daripada ngantri berjam-jam -__-

Nah tahun sebelumnya aku ke Arashiyama, dimana pemandangan alamnya memang gak bisa disangkal, amazing banget! Terutama bamboo forest-nya yang a must visit (akan diupdate nanti). Kali ini kita ke bagian lainnya Kyoto nih, salah satu tempat terbaik untuk dikunjungi saat musim gugur untuk menyaksikan lautan dedaunan yang merah dan keemasan, yaitu kuil Rurikoin. Tempat ini terletak di bagian timur laut kota Kyoto, sekitar 1 jam dari stasiun Kyoto dengan menggunakan bus. Begitu turun di perbehentian bus, kita langsung disuguhkan dengan perbukitan yang serba merah dan keemesan, masya Allah.. Rasanya capek mendaki jadi hilang ngelihat pemandangan bak foto kalender dan wallpaper! lol

Tapi, yahh namanya juga resiko travelling di musim puncak, dimana-mana ramai, kebanyakan oleh turis lokal. Untuk masuk ke kuil Rurikoin ini memang agak susah, boro-boro mau dapet suasana zen-nya, antriannya aja udah membludak,lol. begitu nyampe di kuil-nya, yang ada photobomb smua, dan dengar cerita banyak pengalaman yang mengecewakan karena terlalu ramai. Akhirnya mikir dua kali untuk masuk, jadi kita main di sekitar nya saja yang pemandangannya juga menakjubkan. Ada sungai kecil yang adem banget dilihat, sarok-sarok daun gugur yang bisa dijadiin materi foto. It wasn't all bad. Namanya juga perjalanan, asem-asem dikit tetap harus disyukuri dan bisa lebih menghargai apa yang kita punya, cieeh wkwkwk. Pas travelling dilarang mengeluh, karena yang namanya ekspektasi bisa selalu berbeda dari realita. Apalagi dalam perjalanan yang segala kemungkinan bisa terjadi, jadi harus enjoy jangan mengeluh dan menyalahkan satu sama lain, ntar moodnya rusak :) Lihat ke sekeliling pasti aja ada yang bagus kalau mindsetnya selalu bersyukur! Alhamdulillah...

Pemandangan di luar gini aja udah bagus banget apa lagi di dalam kuilnya, terkenal sangat indah oleh para penduduk lokal. next time kalo ke Kyoto mudah-mudahan bisa masuk ke kuilnya. Katanya, kuil Rurikoin ini cuma dibuka 2 kali setahun yaitu pada musim semi dan gugur, jadi beruntung deh yang bisa mampir ke salah satu kuil terindah di Jepang ini. Apalagi, kuil ini tidak mainstream di kalangan turis asing. Pokoknya must visit deh!



FUSHIMI INARI TAISHA





banyak jajanan di sekitar kuil ini, salah satunya takoyaki!




KIYOMIZU-DERA



pose dulu dong di di bawah pohon momiji yang sedang merah-merahnya












One and only Starbucks with Japanese Edo architecture!
Lokasinya terletak di jalan Ninenzaka, tidak jauh dari Kiyomizu-dera dengan berjalan kaki.

Inside Starbucks, that queue tho!



RURIKOIN TEMPLE


Behind the scence, daun2nya dikumpulin dulu

Abis itu disepak-sepak manja

ditebar-tebar bak wanita di negeri dongeng,lol. untung ga ada ulat woi!

Pemandangannya kaya wallpaper desktop windows, masya allah :')

twinning!




twirl twirl kalo roknya ngembang asik banget muter2 begini sampe puyeng.
Jika diperhatikan di belakang saya ada...

hmmm. lucu banget ya... pengen bawa pulang masuk kuali...


Pemberian Gong Yoo ahjussi. 

Masya Allah.

kaya di kampung ga ada daun kering aja neng :') banyak noh di halaman

airnya dingin banget gaes, kaya air es. wudhu di sini kulit kena frostbite saking dinginnya. tapi segerlah di kampung ga ada yang beginian jadi puas2in.

Bobok ciang dulu ach, mimpi disampering sama Jong suk oppa






Ada turis yang mau fotoin ini boneka. aku numpang jepret juga lucu sihh

Perbehentian bus tepat di gerang masuk ruikoin, dari stasiun Kyoto bisa langung naik bus sekitar 1 jam ke sini.



Nah foto ini diambil ga jauh dari stasiun Kyoto sepulang dari Rurikoin. Sebenarnya ini udah gelap , jam 5 sore di sini kaya maghrib banget di kampung, tapi di kamera masih kelihatan terang.

banyak pohon Ginko di taman kota Kyoto

HALAL RAMEN, AYAM-YA

Alhamdulillah, di Kyoto banyak terdapat makanan Halal salah satunya Ayam-ya ini,
located not far from Kyoto station, within 10 minutes walk


LOCATIONS

Fushimi Inari Taisha

 68 Yabunouchi-cho, Fukakusa, Fushimi-ku, Kyoto, Prefektur Kyoto
Akses : JR Nara Line (Stasiun Inari), Keihan Dentetsu (Stasiun Fushimi Inari)

Kiyomizu-Dera 

 1-294 Kiyomizu, Higashiyama-ku, Kyoto-shi, Kyoto-fu
Akses:  Keihan Dentetsu Line ke stasiun Kiyomizu-gojo, 25 menit berjalan kaki hingga ke lokasi.

Rurikoin Temple

55, Kamitakanohigashiyama, Sakyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto

Stasiun Yasahieizan-guchi, Eizan Electric Railway (Eiden)
Akses: 5 menit berjalan kaki dari Yasahieizan-guchi Station; 20 menit berjalan kaki dari stasiun Gion Shijo jalur Keihan railway.

Atau menggunakan Bus Kyoto (for Ohara,Kodeishi) to Yaseekimae. 7 menit berjalan kaki dari bus stop ke lokasi

admission: 2000 yen

info selengkapnya bisa ke situs resmi nya :


Thank you for reading!

Saturday, January 27, 2018

SLICE OF LIFE : SECOND CHANCE





Let me tell you something..
I had no intention to share this before..
But.. if there is someone out there who struggle and think of giving up on life, maybe.. just maybe it could help...

To tell you the truth, I was given a second chance to live.
Am I almost dying? No, but I used to think of it, like a lot. May be we all have that stage in life where we just want to end things we thought couldn’t bear, that kind of suicidal thought. I’ve been there too.

For the past years I dealt with complicated situations. I was abused for being too naive. I was convinced that I had no self-worth, that kind of brain wash. I gave up on happiness since I thought lt I didn’t deserve it. I just lived my life like that, no I didn’t live, I just survived.

I gave up on my life couple of times, but never managed to go all the way since I’m a moslem at least I still have faith within me which prevent me to do something reckless, if not maybe I’m no longer here. So, one day, I was diagnosed or rather suspected for having a terminal illness, cancer. My world was crumbled all of a sudden. I never thought my life will be that short. The doctor ran further series of lab test on me, he asked me to come another couple of weeks to see the test result.

That moment, I thought it was a punishment, for being ungrateful to the life I was given. The punishment for attempting to die. Hearing that diagnose made me realize that I want to live, I had that hope to live a better life, I should have been doing this and that, I had many regrets. Every day was a nightmare, too anxious about the test result. I did prayers, ate healthy foods, consumed packs of prescribed medicines. I deseparately swore to god if the diagnose was proven wrong I will lead a better life without any regret. Couple of weeks waiting for the test result was a nightmare, my anxiety was on top of my head.

I was hesitated to find out the truth, so I refused to come to the hospital. I thoughht may be I better off not knowing about the illness. I dlayed it until another couple of weeks until I ran out of the medicine. So, I braced myself for the worst case, and met with the doctor. The doctor showed me the lab test. He said, I’m okay, the series of tests outcome were on my side. I’m healthy insya Allah! Suddenly it was like a very heavy stone was lifted off my shoulder. I was really happy and grateful. I couldn’t express in words just how grateful I was.. Those days when I felt like I was losing years of my life was just a bad dream and now I'm fine. Alhamdulillah, Allah does love me. I think it was a remark to pull my self together and to be more grateful and appreciate every little things in my life. It was a precious lesson.

I lived a pathetic life for 7 years. Knowing that I  had a chance to live did made me so grateful. I tried to let go the toxic things that held me back. But the aftermath was real, it was not easy to get over your long term attachment and the trauma it caused, but at least this time I had the will to live, I had a hope. One day, I stumbled upon the @najwazebian page. She inspired me, the me who suffered a massive anxiety and depression, to lead a better life. I listened to her story, her quotes.. they gave me hope that everything is gonna be fine, It was not my fault that I was abused. I ,too, deserve good things in life.

From then on I had the gut detach myself from the toxic situation. I let go, and moved on with a luggage full of hope. I started to love my self more, opened up with my family and friends, give more,  I held my guitar again, be grateful for everything I have, I did what I didn’t do before so that I will have no regrets. I start things anew.

That’s why I said I was given a second chance to live..

We're all dealing with a fight that maybe no one around  aware of. We may suffer, fail and all in  some turns in our lives. But, you were given this life as a blessing, you should cherish it, Allah will call upon you one day. But until then, don’t lose hope. You can do anything you want to lead a better life as long as you live, collect all the good deeds to earn you peace in Allah’s side...


People come to our live either as a blessing or lesson. I had that load of lessons that maybe I graduated in some life level,lol.

Everything is gonna be fine, you might think that the storm ahead of you is so overwhelming. But any storm will pass, you don't need to deny your pain, just embrace it, let it pass, take as much time as it needs to get over it. Once it passed, you will realize the sky is blue like it always be, maybe the weather will change anytime, but remember the sky will stay as blue no matter what the weather is... And so you are... One day you'll look back to those days and smile that you did a good job enduring it all... :)

Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


Sunday, January 7, 2018

JAPAN TRAVELOGUE : SIDE TRIP TO WAKAYAMA




First, I'd like to say happy new year everyone! May we have a good year ahead... Oficially, this is my first post this year, it got me excited to share with you guys...

Continuing my travelogue. This time I want to recap about my side trip to Wakayama. Yes, we decided to go off the beaten path this time, not many tourists had set their foot here so we wanna give it a shot! It took just an hour by train from the hustle and bustle of Osaka to this quite neighborhood. Actually we planned to go to Tomogashima island from Kada port here in Wakayama. I heard that the island resembles one of the Ghibli movie, Laputa in the sky. I was so looking forward to it, but too bad the ferry bound for the island was not operating due to the huge wave and bad weather.

But when you’re travelling unexpected things are bound to happen. Don’t let it ruin your mood, look around and you’ll find something good.

So from wakayama-shi station we headed to Kada, using this train called “Medetai train”. Medetai is cray fish as a symbol of this city. It looked so cute in pink so I couldn’t help to take a picture inside and outside of the train , lol.

Pinku train!





Cute mascot of Wakayama station, Tama-chan!

So, when we arrived at Kada station we went to the sea. It was only 10 minutes walk from there. Well, it wasn’t as wonderful as the tropical land might offer but beach in Kada was also pretty.  The temperature at the time was only 12'c but felt like 7'c. It was so windy and cold even though I had some layers beneath my sweater.


Welcome to Kada beach....





It was so windy here in Kada


It was sunday, the town was so quiet and barely any town's people in vicinity..




This is the port we supposed to take a ferry from, in order to go to Tomogashima island :'(





On our way back to the Kada station

After taking pictures here and there around the beach, we decided to go back to Wakayama city to visit one of the attraction called Marina city. So we hopped on the train from Kada station toward JR Wakayama station, There was a bus stop there bound for Marina city, it took an hour by bus to go to this place.

In Marina city there were three attractions, first is the Kuroshio traditional fish market, second is kinokuni fruit market and the last is the grand Porto Europa. Porto Europa is an amusement park, it was so huge mimicking the European style buildings, it was free of admission fee to enter if you want to take pictures and all, but you wil be chared if you want to join the rides. But at the time we arrived, there was an illumination festival night so we were charged 1800 yen to enter. So we decided to spend the night there , I was freezing at the time, but managed to take some pictures,LOL. I really not cut out to live in a four seasoned country I guess.


A glimpse of Porto Europa


Kinokuni fruit market

Inside the Kuroshio fish market


Many fresh seafood sold here!













Tickets for Festa Luce illumination festival

It was an amazing sight! Turning an amusement park into a world of illumination really a magical sensation. If it wasn't for the chill, I might have shot more pictures.. :(





OOTD DETAILS

Fringed Poncho, H&M
High waisted skirt, WEGO


ACCESS

From Namba:


Or you can simply check the official website of  Wakayama Marina city 

 photo s_03.jpg  photo s_04.jpg  photo s_05.jpg  photo s_06.jpg  photo s_07.jpg  photo s_08.jpg  photo s_09.jpg  photo s_10.jpg